NEW HOUSE ON ORCAS ISLAND

This design is for a sloping lot facing the water, so the decks step down with a sunken Living Room.

This design is for a sloping lot facing the water, so the decks step down with a sunken Living Room.

Still working on the model here, as it is a “Progress” model to show the client the idea.

Still working on the model here, as it is a “Progress” model to show the client the idea.

The existing cabin is to the left, and the client wants to save money by retaining the cabin and re-doing the entry, kitchen and dining room with an arbor over the entertaining deck. There is a large rock out-cropping that looks like a giant dome.

The existing cabin is to the left, and the client wants to save money by retaining the cabin and re-doing the entry, kitchen and dining room with an arbor over the entertaining deck. There is a large rock out-cropping that looks like a giant dome.

MASTER BATHROOM RE-IMAGINED

Dean Birinyi PHOTOGRAPY

Dean Birinyi PHOTOGRAPY

Dean Birinyi PHOTOGRAPY

Dean Birinyi PHOTOGRAPY

This New Master Bathroom was created from extra space not used in the Master Bedroom. We shaved off part of the space opposite the view to create a bigger bathroom and a walk-in closet, The floor in the bathroom is made of large 8" x 48" porcelain tiles that look like Driftwood. The new doors are Fir with a clear coat, matching fir trim. The new sink cabinets match the fir and have molded porcelain tops.

FIREPLACE REMODEL

Fireplace after

Fireplace after

Fireplace before

Fireplace before

Even though the original fireplace was surrounded by old growth redwood, it had no mantel and the redwood was faded around each picture that had been there 50 years. We tried to salvage them & re-finish, but they splintered off. SO sadly, the redwood was removed and a new fireplace with bluestone facade was installed.

Front Entry Redo

The old front entry and facade were from 1954, totally non descript and void of street appeal.

The old front entry and facade were from 1954, totally non descript and void of street appeal.

My solution to give it more street appeal, was to add a focus to the second floor and make the windows symmetrical. Lights were added in the entry soffit, a new frosted glass entry door , a standing seam metal roof was added to replace the tar & gravel and a new "Parkflex" skin was added for visual interest and punch.

My solution to give it more street appeal, was to add a focus to the second floor and make the windows symmetrical. Lights were added in the entry soffit, a new frosted glass entry door , a standing seam metal roof was added to replace the tar & gravel and a new "Parkflex" skin was added for visual interest and punch.